Miss Rouge 2012.08.24. 00:33

Holnap sütünk!

Briós!


Tücsök Bogár köszönöm! Ilyen finom békebeli brióst már rég nem árulnak sehol (Talán nem is árultak!), és nem gondoltam volna, hogy valaha a konyhámban készül majd!  Ráadásul így, hogy én készítem, tudom, nem eszünk térfogatnövelőt, tartósítót, ilyen-olyan adalékot! Bátorkodom megosztani másokkal is. :-D
Tehát a recept:


Briós
Összesen kb.: 2770 kcal 468 g ch
16 darab/1 db: kb. 173 kcal 29 g ch


  • 0,5 kg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3 db tojás sárgája
  • csipet só

  • 1 db tojás a lekenéshez
  • 3 dkg cukor a briósok tetejére

 




A lisztet a kenyérsütő üstjébe vagy a dagasztó tálba szórjuk. Kis mélyedést húzunk a közepébe és mehet bele a porcukor, élesztő, majd a meglangyosított tej. 15 perc alatt felfut.
Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és sima tésztává gyúrjuk. 20 percig meleg helyen kelesztjük.
Átgyúrjuk, 32 darab 15 cm-es rudakká sodorjuk. Brióssá formázzuk őket az alábbiak szerint.



Tücsök Bogártól van ez a fonási technika!
Kattints a képre a nagyításért!

Megkenjük egy pici vízzel felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsin 40 percig kelesztjük.
Újra megkenjük a tojással. Megszórjuk kr. cukrral és 210 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!



forrás: http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2011/04/brios.html

A bejegyzés trackback címe:

https://carpediem-madame.blog.hu/api/trackback/id/tr844728806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása